Inspectia Muncii desfasoara in perioada aprilie-mai o actiune nationala de informare si constientizare in ceea ce priveste respectarea legislatiei de securitate si sanatate in munca(SSM) specifice uceniciei.

Potrivit proiectului, aceste actiuni se vor desfasura prin programe de internship platite (in domeniul privat sau public) pe o perioada de 6 luni oferite tinerilor (cu varsta de cel putin 16 ani).

Pe parcursul anului, in functie de numarul de salariati, organizatiile pot incheia , in mod simultan contracte de internship pentru un numar care nu poate fi mai mare de 5% din numarul total de angajati.

protectia muncii si tineriiBeneficiarii internshipului au dreptul la o indemnizatie lunara neta din partea organizatiei, care va fi egala cu 50% din echivalentul salariului de baza minim brut pe tara. Activitatea se va desfasura sub un contract de internship, cu o durata de 6ore/ zi, in regim maxim de 30 ore pe saptamana, timp de 5 zile.

La finalul programului de intership, beneficiarul va primi un certificat de internship.

Conform datelor furnizate de Inspectia Muncii, in perioada 28 ianuarie-29 martie, in urma controalelor s-au aplicat amenzi in valoare de 3.150.700 de lei.

Sursa: LegislatiaMunciiManager